Sportzaal Zandeinde

Sportzaal Zandeinde

Sportzaal Zandeinde is gebouwd op het sportpark Zandeinde en biedt ruimte voor allerlei indoor sportfaciliteiten aan alle inwoners van Lemele en omstreken.
Overdag maakt de basisschool Ichthus regelmatig gebruik van de sportzaal. ‘s Avonds trainen de leden van de gymnastiekvereniging Fit, de badmintonclub of de volleyballers in de zaal.
De zaal is voorzien van allerlei speeltoestellen en daarnaast kunnen veel losse speeltoestellen op diverse plaatsen verankerd worden in de vloer zodat er heel veel sportieve mogelijkheden zijn.
In de winterperiode, als het weer minder aangenaam is, maken de voetballers van Sportclub Lemele gebruik van de sportzaal en ook houdt de KNVB in de winterperiode er wedstrijden voor de F-pupillen.
Boven de kleedkamers en entree is een ruimte gemaakt voor de bezoekers bij evenementen.
Zowel deze ruimte, als de vergaderruimte/keuken is geschikt voor activiteiten voor de BuitenSchoolseOpvang (BSO).
Buiten zijn parkeerplaatsen aangelegd die ook door Sportclub Lemele worden gebruikt.
In de weekenden maakt Sportclub Lemele ook gebruik van een kleedkamer van de Sportzaal.  

 

Het ontstaan
De sportzaal is eigendom van de Stichting Lemele leeft! en op 20-08-2007 in gebruik genomen.
De Stichting Lemele leeft! is opgericht door de commissie ‘Lemele leeft!. Deze commissie is destijds gevormd uit en onder toeziend oog van het toenmalige Plaatselijk Belang Lemele met als doel de sport in Lemele een impuls te geven en de sportmogelijkheden voor Lemele te behouden en uit te breiden.
Na diverse jaren van intensieve voorbereiding kon eindelijk het opgestelde projectplan worden uitgevoerd. De sport werd uit het verenigingsgebouw ‘De Schakel’ gehaald en verplaatst naar de nieuwe sportzaal die aan alle eisen op sportgebied kon voldoen.
‘De Schakel’ maakte onderdeel uit van het projectplan en ook aan ‘De Schakel’ is een nieuwe invulling gegeven.
Door de bevolking van Lemele en omstreken is bijna € 50.000 bijeengebracht om dit project te realiseren. Dankzij deze bijdrage waaruit bleek dat de plannen bijzonder serieus waren konden we ook subsidie ontvangen van de gemeente Ommen, de provincie Overijssel, het Vitaliteitsfonds, Senter Novem, VSB- en Oranjefonds, Rabobank en diverse andere kleine fondsen.
De sportzaal is inmiddels niet meer weg te denken uit Lemele en voorziet in een groeiende sportbehoefte. De sportzaal is dusdanig gebouwd dat er in de toekomst een sporthal gemaakt kan worden (2 x de huidige afmetingen).

 

Het Stichtingsbestuur bestaat uit:

Jan Scholten (voorzitter), Henk Zwinselman (penningmeester), Caroline Kersjes (secretaris), Wim Grondman (bestuurslid), Harold Dubbink (bestuurslid).

 

Het beheer valt onder het vrijwilligerswerk en wordt gedaan door Wim Grondman
Voor boekingen en of  vragen belt u met Wim Grondman

(06 550 82 827)

 

De openingstijden zijn in overleg te regelen.